Iedereen wil gezond zijn. De meeste ziekten komen door een ongezonde leefstijl, voeding en externe factoren. Om mensen gezond te houden wordt veel geld uitgegeven.

De huidige geneeskunde bestrijdt eerder de symptomen in plaats van de oorzaak aan te pakken. (Pijnstillers) De moderne geneeskunde wordt ten onrechte de traditionele geneeskunde genoemd en de Chinese geneeskunde wordt alternatief genoemd terwijl de Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat. In de moderne geneeskunde probeert men bepaalde medicijnen uit op mensen. Soms blijkt jaren later dat het toch niet goed was voor de gezondheid.


Wat is Guasha

In China is Guasha een volkstherapie. De therapie is zeer oud, bestond al voor de accupunctuur en behoort tot de hoofdstroom van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Guasha betekent de ziekte uit het lichaam schrapen. Gua is schrapen en Sha verwijst naar de stagnerende energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten.

Hoe werkt Guasha

Guasha werkt tijdens de behandeling in op de huid, bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwen. Dat heeft weer zijn invloed op de hersenen en het immuunsysteem en zo werkt Guasha in op alle functies, systemen en organen van het lichaam. Het omvat en vervangt daardoor fysiotherapie, accupunctuur, reflexzonetherapie en andere soorten therapieën. Verschillende soorten ziekten en klachten kun je met Guasha behandelen. Het helpt goed tegen acute klachten zoals hoofdpijn, nekpijn en chronische klachten zoals astma, bronchitis, migraine, hoge bloeddruk, hartklachten, allergieën, spijsverteringsstoornissen, RSI, rugklachten etc.


Het behandeltraject

Aan de hand van een voorgesprek wordt gezocht naar de oorzaken van uw klachten. Daarvoor worden een aantal technieken ingezet. Naar aanleiding van de diagnose volgt de behandeling.


De behandeling

De behandeling zelf gebeurt met een speciaal daarvoor ontworpen schraper. Tijdens een behandeling wordt een speciale kruidenolie op het te behandelen lichaamsdeel aangebracht en vervolgens wordt hier overheen geschraapt. De blokkades komen naar boven in de vorm van bloeduitstortingen of schrammen. Deze bloeduitstortingen bevinden zich niet op de huid maar in de huid en kunnen variëren van diep rood tot zelfs zwart in kleur. De chinezen beschouwen deze bloeduitstortingen als schadelijke stagnaties. Hoe donker de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis.

Degene die behandeld wordt voelt nauwelijks pijn. Naast het schrapen wordt er ook gebruik gemaakt van drukpuntmassages. De cliënt krijgt naast lichaamsoefeningen ook voedings- en reinigingsadviezen. Het aantal behandelingen en de frequenties van de behandelingen is afhankelijk van de ziektefase waarin iemand zit. In overleg komt er een soort behandelplan om tot een goede gezondheid te komen.

Na de behandeling
– Niet douchen binnen 3 uur na de behandeling.
– Niet zwemmen binnen 3 dagen na de behandeling.
– De donkere blokkades gaan weg binnen 3 tot 7 dagen.
– Gedurende de komende dagen veel drinken en rust houden.

Sinds 2004 ben ik Guasha therapeute in Rotterdam. Op mijn website informeer ik u over Guasha therapie. Na de basis Guasha opleiding in 2001 heb ik in 2004 het gevorderden diploma behaald. Ik ben in het bezit van een diploma Basis Medisch Kennis op HBO-niveau en heb een EHBO-diploma (Oranje Kruis).

Als u aan uw gezondheid wilt werken op een natuurlijke wijze, dan is een Guasha behandeling zeer geschikt en effectief. De behandelingen stimuleren het zelf herstellend vermogen van het lichaam, acute en chronische klachten kunnen zo verholpen worden.